De Fietsclub, nieuwe TV-serie bij RTV Oost

Overijssel wordt wel gezien als de bakermat van fietsend Nederland, daar zijn we trots op. Met de eerste fietsfabriek in Nederland (1869) en de officiële eerste fietsclub in ons land ‘Immer Weiter’ (1871), beide uit Deventer, kreeg het fietsen in ons land een enorme impuls.

De Fietsclub

Programmamaker André van der Zee gaat met de leden van een fietsclub op pad om ‘hun mooiste stukje Overijssel’ te loten zien. Mooie recreatieve routes, verbluffende MTB-tracks en uitdagende racefietsroutes. De Fietsclub neemt je mee naar de meest bijzondere en soms zelfs nog onontdekte plekken die onze provincie te bieden heeft. Op www.rtvoost.nl/defietsclub vind je de routes terug.

In elke aflevering krijgt een markante Overijsselaar het woord. Van stadsomroeper, boswachter en verhalenverteller tot bekende fietshelden. Allemaal delen ze hun tips & weetjes. Zo fietst Kirsten Wild mee met het PEC-peloton en leert ze je alles over veilig keren op de weg en waar je op moet letten met je voeding. Bij Bikepark Holten leert André hoe je veilig op een mountainbike zit. En met de dikke banden club uit Staphorst fietsen we langs een mooie ooievaarskolonie en het ‘smokken’-bankje.

In De Fietsclub is ook aandacht voor innovaties. Van de nieuwste e-bike of speed pedelec tot slimme en veilige fietssystemen en het fietspad van de toekomst.

De Fietsclub Quiz

Aansluitend aan De Fietsclub kun je elke week meespelen met De Fietsclub Quiz om 17.45 uur op TV Oost en de hele week op www.rtvoost.nl/defietsclub. Test je fietskennis en maak elke week kans op een uniek RTV Oost Fietsclub-shirt en misschien wel een plekje in het RTV Oost Peloton voor de laatste uitzending. 

Fietshelden, fietsroutes, tips, innovaties en bijzondere ontmoetingen, je ziet het allemaal in De Fietsclub! Vanaf 30 augustus iedere dinsdag om 17:30 uur, gevolgd door De Fietsclub Quiz om 17.45 uur. De afleveringen worden op dinsdag elk uur herhaald en ook op zaterdag. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids op www.rtvoost.nl/tv. Alle informatie over de serie en de quiz vind je op www.rtvoost.nl/defietsclub.