Hollands Venetië Tocht

Record aantal deelnemers tijdens 20ste Hollands Venetië Fietstocht van RTV Steenwijk. Bijna 800 deelnemers fietsen door Kop van Overijssel.

Zondag 21 augustus wordt voor de 20e keer de Hollands Venetië Fietstocht georganiseerd door RTV Steenwijk in samenwerking met de beide Steenwijker Rotaryclubs. De route van de Hollands Venetië Tocht leidt door het fraaie nationale park Weerribben-Wieden, waarbij de steden en dorpen Steenwijk, Giethoorn, Dwarsgracht, Blokzijl, Zwartsluis, Vollenhove, en Sint Jansklooster worden bezocht. De routes zijn volledig uitgepijld door RTV Steenwijk en daarnaast ontvangen alle deelnemers een routebeschrijving en bij aankomst een aandenken. Daarbij kan gekozen worden voor afstanden van 35, 50, 80 en 125 kilometer. Gestart wordt bij De Meenthe (Stationsplein 1 te Steenwijk, tegenover het NS station), waar meer dan voldoende parkeergelegenheid is. In De Meenthe is tevens gelegenheid voor de deelnemers om zich om te kleden en te douchen na afloop van de fietstocht. 

Bedrijven en organisaties kunnen ook met teams meedoen. Voor deze teams is er een sponsorontbijt en is Gio Lippens de gastspreker. Gio Lippens is sportjournalist en bekend van de radioverslaggeving bij onder andere de Tour de France en de Olympische Spelen. Hij zal een inspirerend verhaal houden voordat de fietsers op pad gaan. 

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar een drietal goede doelen. De stichting Vrienden van de DUO fiets (elektrische tandemfietsen voor ouderen), de stichting Present (Vrijwilligersbureau in Steenwijk dat vrijwilligers koppelt aan hulpbehoevenden) en stichting STAPS (paardrijden met gehandicapten).

Klik hier voor de poster.

Inschrijven kan op de dag zelf, maar bij voorkeur voorinschrijving voor een vlotte doorstroming.

Scan & go aanwezig.