Routes

Door de jaren heen hebben de leden van de fietsclub veel mooie ritten uitgedacht en gereden in de omgeving. Hier kun je een mooie selectie van die ritten als “gezipt” gpx bestand downloaden. De eerste twee routes starten in Frederiksoord en de overige routes starten en eindigen bij het vaste punt van RTV Steenwijk: Fletcher Hotel Restaurant Steenwijk.

Door de Weerribben (104 km)

Natuurlijk is een ronde door het Nationaal Park Weerribben-Wieden onmisbaar voor een fietsvereniging uit Steenwijk. Door mooie natuur en het mooie Blokzijl en nog een beetje Giethoorn. Genieten met een grote G!

Ronde Drenthe (104 km)

Rijdend naar het oosten vanuit Steenwijk is de omgeving compleet anders. Hier mooi Drenths landschap met pittoreske dorpen, bossen en landerijen. En uiteraard over verschillende klinkerwegen

Rondje Nijerbekoop (90 km)

Mooie ronde door de Stellingwerven, door bosrijke omgeving en landerijen. En met een stukje klinkerweg die niet zou misstaan in Parijs-Roubaix.

Deventer-Holterberg-Lemellerberg (190 km)

Een wat langere tocht maar desondanks vliegt de tijd voorbij door de mooie omgeving waardoor de tocht gaat: langs het Zwarte Water tussen Hasselt en Zwolle, langs de IJssel naar Deventer en de bos- en heiderijke omgeving van de Sallandse Heuvelrug. Uiteraard mogen de beklimmingen van de Holterberg en Lemelerberg hierin niet ontbreken.

Rondje Oosterwolde (90 km)

Een tocht door de landerijen van de West- en Ooststellingwerf met een stuk langs de mooie rivier De Tjonger. In Oosterwolde is het gezellig zitten en kan koffie met heerlijk gebak worden genomen.